Cursuri dans - Cursuri salsa - Cursuri bachata - Cursuri kizomba!

Cursuri salsa Bucuresti Sector 1

Oportunidance

cursuri salsa bucurestiProiectul de educație non-formală OPORTUNIDANCE ”Dance your way to other cultures” se adresează adulților pasionați de limbi străine, dans, cultură și civilizație europeană, dornici să învețe permanent. Prin el, beneficiarii au posibilitatea să-și îmbunătățească, printre altele, interacțiunea socială, comunicarea în mai multe limbi străine și cea non-verbală, prin dans, ascultare activă, orientare în spațiu, improvizați în interacțiunea cu ceilalți, auto-cunoaștere. Prin proiectul OPORTUNIDANCE ”Dance your way to other cultures”, participanții se vor implica în activități motivante și inovante de educație interculturală și lingvistică, dans social, dezvoltare personală și exprimare artistică, pentru a-și atinge obiectivele personale într-o manieră creativă.

Obiective :

A. Consolidarea competenţelor în 6 limbi străine – franceză, română, spaniolă, catalană, portugheză şi engleză –  pe 3 nivele de limbă şi în cadrul a 4 module :

 • Cunoştinţe generale
 • Limbi străine pe obiective specifice: dans social
 • Limbi străine de specialitate: domeniul profesional şi de afaceri
 • Comunicare interculturală, cultură şi civilizaţie

în vederea creşterii şanselor de a avea acces la un loc de muncă mai bun, la informaţii de diverse tipuri în limbile proiectului, pentru o viaţă socială echilibrată şi dezvoltare personală.

B. Consolidarea competenţelor de dans social, în vederea implicării a cât mai multor beneficiari în activităţi care ţin de un stil de viaţă sănătos, creative şi de socializare, dansul social fiind cunoscut pentru numeroasele sale beneficii.

C. Consolidarea competenţelor digitale, prin module de învăţare online, în vederea unei mai bune utilizări a instrumentelor contemporane de comunicare.

Etape şi activităţi:

 • cursuri salsa sector 1ianuarie – iulie 2016 : crearea modulelor online şi cercetare în domeniile: limbi străine pe obiective specifice, utilizarea TIC în învăţare, dans social, comunicare interculturală;
 • august 2016 – aprilie 2017 : învăţare prin intermediul modulelor online, deschise oricui doreşte să se înscrie, accesul fiind gratuit;
 • mai – octombrie 2017 : evenimente de multiplicare – sesiuni de câte 3 zile, în cadrul cărora se vor organiza workshopuri de diverse stiluri de dans predate în limbile proiectului şi activităţi de comunicare interculturală. Evenimente de multiplicare vor avea loc la Lisabona, Bruxelles şi Bucureşti. La fiecare dintre acestea, un număr de 60 de locuri sunt disponibile pentru participanţii la proiect, obiectivul principal al workshopurilor fiind de a valorifica noțiunile, cunoștințele și competențele dobândite prin intermediul modulelor online. Selecţia candidaţilor se va face prin concurs, criteriul principal fiind numărul de module parcurse de fiecare participant înscris pe platformă. Prioritate vor avea cursanţii instituţiilor partenere. Costurile de participare vor fi parţial acoperite din bugetul proiectului.

Rezultate:

 • O platformă online care conţine cursuri de învăţare a 6 limbi străine, pe 3 nivele (A1, A2, B1), grupate în 4 module tematice.
 • Tutoriale video de dans, predate în limbile străine vizate de proiect, diverse stiluri, 3 nivele de dificultate (începători, intermediari, avansaţi) - cursuri de dans video.
 • Workshopuri de dans şi de comunicare interculturală în limbile străine vizate de proiect.
 • Articole şi publicaţii ştiinţifice pe temele proiectului.

Sitewww.oportunidance.eu

Titlul proiectului: OPORTUNIDANCE « Dance your way to other cultures »  Nr.: 2015-1-RO01-KA204-015155

Finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul ERASMUS+, Acţiunea-cheie 2, Partneriate Strategice pentru Educaţia Adulţilor.

Instituții implicate în proiect:

 1. Academia de Studii Economice din București – Coordonator www.ase.ro

Parteneri:

 1. Asociaţia Club Vertical / Scoala de dans Oportunidad, București www.oportunidad.ro
 2. Université Libre De Bruxelles www.ulb.ac.be
 3. Universidade De Lisboa www.ulisboa.pt
 4. Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona-Drassanes www.eoibd.cat/en

Durată : 31.12.2015 – 30.12.2017

Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 

Ce spun cursantii nostri

 • I took salsa classes all over the world, from Finland to Chile. You are in my Top 3, for sure! imageSini, StudentaFinlanda Mai mult...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ultimele articole din Blog

Milonga

Scris de Daniel Nemes  /  Publicat: Miercuri, 31 Mai 2017
Inainte de tango a fost milonga. Termenul, "multe cuvinte", a ajuns sa denumeasca petrecerile, spatiul de dans iar apoi stilul de dans inrudit cu tangoul. Aparuta in sec IX, milonga se danseaza in perechi. Spre deosebire de tango, ritmul este mai alert iar datorita lipsei de spatiu din localurile vremii, dansatorii au ajuns sa se miste in cercuri concentrice in jurul salii pentru a nu se ciocni unii cu altii.
Citește mai departe...

Galerie

 • 1

stiluri de dans pe care le poti invata alaturi de noi