Bachata dans

Spre deosebire de salsa, atunci cand vine vorba de bachata, stim sigur: dansul si muzica vin din Republica Dominicana. Avand in vedere ca este un dans care face parte din familia salsa, trebuie folosita din nou comparatia: bachata este mai simpla, mai accesibila pentru incepatori si cu un ritm care poate fi deslusit rapid. Datorita liniei melodice si romantismului emanat, nu putine sunt fetele care aleg dansul bachata inaintea oricarui alt dans.

Atunci cand vine vorba de numaratoare, din nou, simplitatea invinge. Aici se danseaza numai "pe 1", adica piciorul stang al barbatului porneste pe acest timp. Ca amuzament si diversitate, bachata se poate dansa si "pe 2", dar nu mai mult de atat.

INSCRIE-TE ONLINE LA CURSUL DE BACHATA. A TREIA LUNA AI REDUCERE 50%!

Bachata este un dans care evolueaza continuu. Candva interzis din cauza senzualitatii sale (Juan Luis Guerra, prin muzica sa, a contribuit masiv la scoaterea dansului din cluburi obscure si aducerea lui in mainstream), a pornit de la o forma traditionala si a ajuns intr-o zona nebanuita la inceputuri. Dansatorii au adus influente din alte genuri, muzicienii la fel. Acum exista bacha-tango, sensual bachata, street bachata, ba chiar kizo-bacha-tango. Una peste alta, conteaza foarte putin categoriile si teoria. Bachata este un dans care te provoaca, iti da libertate si senzualitate.