Whenever I have a problem, I sing. Then I realize that my voice is a lot worse than my problem. Acum ceva timp gateam in bucatarie, ascultand muzica si cantand. Vecinii au chemat politia. Nici acum nu stiu care era amenintarea : muzica ascultata, vocea mea sau faptul ca eu gateam. 

Cursuri salsa Bucuresti Sector 1De atunci cant doar in masina pe autostrada, ascult doar muzica in surdina si gatesc mai rar si pe ascuns de vecini. E drept ca am schimbat si vecinii, dar prefer sa nu-mi compromit reputatia si aici.

Avea mama o superstitie in copilaria mea care spunea ca daca faci baie copilului intr-un vas adanc, de nu stiu ce tip, o sa aiba voce. M-am ales cu teama de apa, voce ioc!

Singurul motiv pentru care ai mei au fost vreodata dezamagiti de mine a fost lipsa talentului meu muzical. Bunica mea materna era pe punctul de a ma dezmosteni din cauza asta. Dupa o vacanta de vara in care a incercat sa ma invete sa dansez sarba, mi-a declarat cu dezamagire in ochi: “Tu nu esti din neamul nostru, semeni cu taica-tu!”.

Cand aveam opt ani, mama s-a straduit o saptamana intreaga sa ma convinga sa renunt la ideea de a canta la serbarea de final de an “M-am nascut printre Carpati” , a lui Ion Dolanescu. Imi amintesc ca ii cantam in usa bucatariei seara de seara si de fiecare data ma felicita… pentru cat de frumos recit eu poezii. Abia dupa o saptamana am priceput aluzia. Mi-a martusit mai tarziu ca a avut emotii in ziua serbarii ca voi canta. Isi rezervase scaunul de la usa.

Nu pot nici macar sa bat din palme pe ritm. Cam acesta este nivelul cu care am intrat in lumea dansului. Nici acum nu stiu ce caut aici. Dar stiu ca imi place.

Acum o luna am cantat pe plaja. La Crazy Salsa Fest. Probabil de la numele festivalului mi s-a tras. Am cantat in duet cu o persoana foarte draga si vocea pe care eu o admir cel mai mult, deci am evoluat…Imi pot imagina tortura pe care a indurat-o. Dar a reusit sa faca ceva ce nici mama nu a reusit. Sa ma lase sa cant. Prost! Foarte prost! Dar imi aduc aminte zambetul cu care ne-am intors de pe plaja. 

violeta dumitrascuAsa-i si cu dansul. Dansez prost. Inca. Stiu si imi pasa doar pentru cei cu care dansez. Si carora le sunt recunoscatoare pentru rabdare. Dar nu-mi pasa pentru mine. Nu caut aplauze la scena deschisa si nici performanta. Caut bucuria dansului, emotiile si zambetul meu din momentul dansului.

Ma straduiesc sa invat, caut sa invat din greseli si ma bucur ca am gasit cadrul in care pot sa gresesc in Oportunidad. Pentru ca eu asa invat. Din propriile greseli. De aceea fac multe, nu numai in dans, fie ca e vorba de cursuri de salsa, cursuri de bachata sau cursuri de kizomba.

Povestea mea e atipica, baieti… va asigur ca fetele din Oportunidad danseaza foarte bine. Si nu doar fetele. Am fost foarte mandra de trupa de bachata la Salsa Crazy Fest. Am avut sansa sa-i admir la ultima lor repetitie inainte de show si am fost surprinsa sa-I vad frumosi, autentici si talentati. Fiecare a transmis prin rol, dans sau atitudine foarte mult din ceea ce este. Nu am capacitatea de a evalua nici dansul, nici rolul pe care l-au conturat. Dar emotiile pe care mi le-au transmis m-au facut sa fiu mandra si onorata ca sunt acolo cu ei.

In Oportunidad e ca in Londra: diversitate culturala extrema. Cat ai fi de colorat, din orice punct de vedere, iti vei gasi un loc. Si respectul pentru ceea ce esti, indiferent de performanta in dans.

Oportunidance

DANCE YOUR WAY TO OTHER CULTURES
  • Scoala de dans Oportunidad, alaturi de institutii europene de prestigiu, va propune un proiect european unic!
  • Toate cursurile video sunt gratuite si inregistrate prin proiectul "Oportunidance".

Afla mai multe 

Cine Este Online

Avem 31 vizitatori și nici un membru online

Incepatori video

Cursuri video gratuite pentru incepatori.

Intermediari video

Cursuri video gratuite pentru intermediari.

Avansati video

Cursuri video gratuite pentru avansati.