Iata cateva probleme de care mai toti incepatorii intr-ale dansului social se lovesc. Acest articol este dedicat dansatorilor, insa multe dintre aspecte sunt valabile si pentru dansatoare. Doamnelor, domnisoarelor, vom dezbate si problemele voastre intr-un viitor apropiat.

Bachata Bucuresti

Care e ritmul in salsa? Panica! In primul rand, nu e motiv de panica. Intr-adevar, sa dansezi pe langa ritm e ca si cum te-ai pieptana cu prosopul, dar nu e nimic grav. Simtul ritmului se educa. Primul lucru – asculta muzica. Multa! Obisnuieste-te cu sunetele nefamiliare si cu ritmurile „ciudate” din salsa. Asculta la inceput chestii simple (merengue sau cumbia fiind doar doua exemple) si intra usor in lumea sunetelor latino-americane. Ai incredere, vei simti ritmul la un moment dat – in functie de „bagajul” tau genetic si in functie de cat de multa muzica de profil asculti. Nu uita ca frecventa la cursuri este direct proportionala cu viteza de invatare.

M-am prins cum e cu ritmul, dar care e timpul 1? La fel ca mai sus, asculta muzica. Foarte multa! In plus, incearca sa numeri. De la 1 pana la 8, ca un metronom. OK, e ciudat sa numeri pe salsa, caci nu stii de unde sa incepi. Numara pe ceva simplu – cam orice muzica rock, pop, dance etc poate fi numarata de la 1 la 8 foarte usor. Apoi treci la bachata sau cumbia, lucrurile sunt la fel de line. Prin astfel de exercitii iti vei dezvolta treptat un anumit simt care te va ajuta sa treci pragul numaratorii in salsa. Mai mult decat atat – vino la cursurile de ritm si muzicalitate, vei afla tehnici noi, vei primi informatii despre muzica si vei avea mai multe ustensile in arsenalul tau. Stiu ca e mecanic si monoton sa numeri, dar pentru inceput e cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci.

Dansez in club, ce fac sa nu fiu pe langa ritm? Daca abia acum te-ai apucat de exercitiile de mai sus, aplica cel mai "original" lucru pe care-l poti face – fura! Iti vei da seama foarte usor care sunt dansatorii avansati din jurul tau. Priveste-le picioarele fara nici o teama si vezi care e timpul pe care baiatul este cu stangul in fata, iar asta o poti face chiar in timp ce dansezi, ascunzand lipsa priceperii intr-o imbratisare cu partenerea. Ai mari sanse ca acela sa fie timpul pe care vrei sa dansezi. Problema la aceasta metoda este ca inca nu stii daca dansatorul respectiv este „pe 1” sau „pe 2”, asa ca ceea ce poti face este sa perseverezi cu exercitiile de mai sus si sa vii mai departe la cursuri. Citeste mai multe despre ce inseamna „pe 1” sau „pe 2”.

 

Oportunidance

DANCE YOUR WAY TO OTHER CULTURES
  • Scoala de dans Oportunidad, alaturi de institutii europene de prestigiu, va propune un proiect european unic!
  • Toate cursurile video sunt gratuite si inregistrate prin proiectul "Oportunidance".

Afla mai multe 

Cine Este Online

Avem 61 vizitatori și nici un membru online

Incepatori video

Cursuri video gratuite pentru incepatori.

Intermediari video

Cursuri video gratuite pentru intermediari.

Avansati video

Cursuri video gratuite pentru avansati.