Cursuri de dans Sector 1 Bucuresti
11 Decembrie este ziua nationala a tangoului in Argentina, dar este acceptata si pe plan international. De ce aceasta data? Este ziua nasterii lui Carlos Gardel si a lui Julio de Caro.

Toate dansurile afro-latine au aparut in medii sarace si au fost dansate de multe ori de catre persoane si in locuri rau famate. Incet, incet, ele au ajuns sa fie acceptate si sa fie la moda in toate tarile si clasele sociale. Nici un dans nu a avut insa o evolutie atat de fascinanta ca tango-ul. A inceput prin a fi dansat in localuri rau famate, pe strazi, in bordeluri, de catre persoane needucate si a ajuns unul dintre cele mai stilate dansuri de societate, rivalizand cu ceea ce este probabil forma suprema a artei in dans: baletul clasic.

Nu mai putin fascinanta este evolutia muzicii de tango, ea ajungand sa rivalizeze si sa se combine cu cea mai elevata forma de arta muzicala: muzica clasica. Nimeni nu ilustreaza acest lucru mai bine decat Astor Piazzolla.

Nascut in 1921 in Argentina intr-o familie de imigranti italieni, a crescut apoi pe strazile dure ale New York-ului. Indragostit de muzica de tango dar si jazz si simfonica, a invatat sa cante la bandoneon iar apoi la pian. La 17 ani, in Buenos Aires a reusit sa se alature orchestrei faimoase a lui Anibal Troilo iar apoi si-a infiintat propria orchestra de tango. Pe langa compozitii de tango a scris si muzica de film. Incepand cu anii 50, a inceput sa studieze din ce in ce mai serios muzica clasica, inclusiv la Paris si sa asculte foarte mult jazz. Rezultatul a fost imbinarea geniala a tangoului cu muzica clasica si jazz-ul si crearea unui nou stil: TANGO NUEVO. Cea mai populara compozitie a sa este Libertango.

Pentru o auditie cat mai apropiata de cea a originalului va propun versiunea foarte populara a lui Luis Bravo de pe albumul Forever Tango.

 

Oportunidance

DANCE YOUR WAY TO OTHER CULTURES
  • Scoala de dans Oportunidad, alaturi de institutii europene de prestigiu, va propune un proiect european unic!
  • Toate cursurile video sunt gratuite si inregistrate prin proiectul "Oportunidance".

Afla mai multe 

Cine Este Online

Avem 49 vizitatori și nici un membru online

Incepatori video

Cursuri video gratuite pentru incepatori.

Intermediari video

Cursuri video gratuite pentru intermediari.

Avansati video

Cursuri video gratuite pentru avansati.