cursuri salsa bucurestiUn mic exercitiu de imaginatie: inchideti ochii, ascultati melodia Veinte anos si ganditi-va daca ati putea dansa tango pe ea. Probabil raspunsul va fi da, deoarece este o habanera. Ritmul cubanez de habanera este unul din cele doua ritmuri care stau la baz tangoului (celalalt fiind cel de candombe).

 

Compozitoarea si cea care canta cu atata caldura, naturalete si onestitate este Maria Teresa Vera. Denumita "Marea Doamna" a muzicii cubaneze, a fost cea mai mare cantareata de "trova". Trova este genul muzical cantat de "trovadores", urmasii trubadurilor din Franta, Spania si Italia medievala, anii 1100-1350. Trubadurii (trobaire = a compune, povesti) isi compuneau cantecele si versurile prin intermediul carora isi spuneau povestile. Maria Teresa Vera a format "Sexteto occidente" (din care facea parte un alt mare cantaret - Ignacio Pineiro) si a cantat in duet cu Rafael Zequeira si apoi pentru 27 ani cu Lorenzo Hierrezuelo.

Printre alte cantece de remarcat se numara "Eso no es na", "He perdido contigo", "El Soldado" si "Doble inconciencia María". 

Oportunidance

DANCE YOUR WAY TO OTHER CULTURES
  • Scoala de dans Oportunidad, alaturi de institutii europene de prestigiu, va propune un proiect european unic!
  • Toate cursurile video sunt gratuite si inregistrate prin proiectul "Oportunidance".

Afla mai multe 

Cine Este Online

Avem 23 vizitatori și nici un membru online

Incepatori video

Cursuri video gratuite pentru incepatori.

Intermediari video

Cursuri video gratuite pentru intermediari.

Avansati video

Cursuri video gratuite pentru avansati.