Inainte de tango a fost milonga. Termenul, "multe cuvinte", a ajuns sa denumeasca petrecerile, spatiul de dans iar apoi stilul de dans inrudit cu tangoul. Aparuta in sec IX, milonga se danseaza in perechi. Spre deosebire de tango, ritmul este mai alert iar datorita lipsei de spatiu din localurile vremii, dansatorii au ajuns sa se miste in cercuri concentrice in jurul salii pentru a nu se ciocni unii cu altii.

Unul din compozitorii si interpretii care au scris istoria muzicii de tango si milonga este Francisco Canaro. Nascut in 1888, in Uruguay, in saracie, a devenit cel mai cunoscut dirijor de orchestra tango al vremii, cu o avere pe masura. Discografia sa este impresionanta: in jur de 3800 de piese interpretate, prelucrate si compuse. Francisco Canaro a avut cel mai important rol in acceptarea si popularizarea tango-ului si in randul paturii sociale instarite precum si peste granitele Argentinei.

Probabil cea mai cunoscuta compozitie a sa este Milonga de Buenos Aires alaturi de alte piese compuse sau interpretate: Reliquias Portenas, Soy un Porteno, La Milonga De Mis Tiempos, Charamusqa, Se dice de mi, Milonga Brava si multe altele.

 
 

Oportunidance

DANCE YOUR WAY TO OTHER CULTURES
  • Scoala de dans Oportunidad, alaturi de institutii europene de prestigiu, va propune un proiect european unic!
  • Toate cursurile video sunt gratuite si inregistrate prin proiectul "Oportunidance".

Afla mai multe 

Cine Este Online

Avem 106 vizitatori și nici un membru online

Incepatori video

Cursuri video gratuite pentru incepatori.

Intermediari video

Cursuri video gratuite pentru intermediari.

Avansati video

Cursuri video gratuite pentru avansati.