Ernesto Antonio Puente denumit "El Rey de los Timbales" a fost unul din cei mai cunoscuti si carismatici instrumentisti si compozitori de salsa si latin jazz. Tito Puente  s-a nascut in New York in 1923 din parinti puertoricani. La 7 ani a fost dat la lectii de pian dar la 10 ani, inspirat de cantaretul de jazz Gene Kruppa, s-a indreptat spre percutie.
 
Cursuri salsa centru bucurestiA fost pasionat si de dans infiintand un duo cu sora sa dar o accidentare la tendonul de la glezna l-a impiedicat sa continue in aceasta directie. La 13 ani era deja percutionist profesionist si a facut apoi ucenicie in orchestra lui Machito (un mare cantaret de latin jazz). A urmat inrolarea in Marina unde a servit 3 ani in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, primind o medalie pentru eroism.
 
La intoarcere, Tito Puente si-a continuat studiile muzicale si a infiintat "Tito Puente Orchestra". Desi cunoscut ca un maestru al percutiei (inclusiv congas, bongos si vibrafon), a studiat compozitia, orchestratia si stia sa cante la pian, saxofon si clarinet. Au urmat anii de glorie, Puente a devenit o celebritate a anilor 50, promovand si popularizand latin jazz iar apoi mambo, cha cha si son in randul maselor. A atins insa si alte genuri muzicale (bossa nova, bugaloo, pop si hit-uri de Broadway). Drumul lui Tito Puente pe culmile succesului s-a impletit cu cel al fenomenului Fania si astfel numele lui a fost asociat cu salsa. Puente insa, ca multi altii, nu era de acord cu folosirea acestui termen comercial.

Cantecele lui Tito Puente sunt o extensie a personalitatii sale: explozii de energie cu un ritm rapid sau foarte rapid (interpretarile pline de virtuozitate ne-au dat doua din cele mai rapide melodii de salsa: El Rey Del Timbal si Para Los Rumberos.

Cursuri salsa Bucuresti sector 1De-a lungul carierei, intinse pe durata a 5 decenii, Tito Puente a inregistrat nu mai putin de 100 de albume. A castigat 6 premii Grammy, ultimul fiindu-i decernat post mortem pentru intreaga sa activitate. Multe alte distinctii i-au fost atribuite, de la Medalia Nationale pentru Arte pana la o stea pe trotuarul celebritatilor din Hollywood. A fost prezent in show-uri de televiziune si s-a implicat in sprijinirea tinerilor din comunitatea latino prin crearea unei burse de studiu.

Tito Puente s-a stins din viata in 2003 ca urmare a unui atac de cord. Cantecele sale cum ar fi Oye Como Va, Ran Kan Kan, Niña y Señora, Saca Tu Mujer, El Rey Del Timbal, Para Los Rumberos au ramas insa cu noi pentru totdeauna.

Oportunidance

DANCE YOUR WAY TO OTHER CULTURES
  • Scoala de dans Oportunidad, alaturi de institutii europene de prestigiu, va propune un proiect european unic!
  • Toate cursurile video sunt gratuite si inregistrate prin proiectul "Oportunidance".

Afla mai multe 

Cine Este Online

Avem 46 vizitatori și nici un membru online

Incepatori video

Cursuri video gratuite pentru incepatori.

Intermediari video

Cursuri video gratuite pentru intermediari.

Avansati video

Cursuri video gratuite pentru avansati.