William Anthony Colón Román, cunoscut ca Willie Colon, este una din figurile marcante din istoria salsei. S-a nascut in 1950 in Bronx, fiind newyorkez de origine portoricana. A invatat de la 12 ani sa cante la trompeta si apoi la trombon. La 15 ani deja a semnat cu Fania Records, iar la 17 ani a scos un album care s-a vandut in 300.000 exemplare.

Johnny Pacheco i l-a recomandat pe Hector Lavoe ca vocalist si astfel s-a nascut o colaborare legendara. Willie Colon a fost, pe langa solist la trombon, compozitor si cantaret. S-a ocupat de aranjamente muzicale si a devenit in cele din urma producator si sef de orchestra. Desi cunoscuse deja succesul, Colon s-a perfectionat luand studii de teorie muzicala, compozitie si orchestratie.

Cursuri salsa Bucuresti sector 1Dupa incetarea formala a colaborarii cu Hector Lavoe, din cauza problemelor acestuia cu drogurile, cei doi au continuat sa lucreze totusi. Lavoe a fost inlocuit insa cu Ruben Blades. Alte nume de marca cu care Colon a lucrat sunt Ismael Miranda, Celia Cruz and Soledad Bravo.

Willie Colon a castigat doua premii Grammy, a produs 40 de albume cu vanzari estimate de peste 30 milioane de exemplare. Albumul Siembra, rezultat din colaborarea cu Ruben Blades, este al doilea cel mai vandut album de salsa din toate timpurile.

Pe langa cariera sa muzicala de exceptie care continua si acum, Willie Colon s-a implicat puternic ca activist pentru drepturile comunitatii latine precum si in politica. 
Muzica sa, care a influentat puternic Latin Jazz-ul modern, imbina elemente de jazz, rock si salsa, combinand atat ritmurile traditionale cubaneze, portoricane cat si cele africane. Dintre hit-urile sale amintim: Che Che Cole, La Murga, Pedro Navaja, Burundanga, Todo Tiene Su Final si El Dia De Suerte.

 
 
 
 

Oportunidance

DANCE YOUR WAY TO OTHER CULTURES
  • Scoala de dans Oportunidad, alaturi de institutii europene de prestigiu, va propune un proiect european unic!
  • Toate cursurile video sunt gratuite si inregistrate prin proiectul "Oportunidance".

Afla mai multe 

Cine Este Online

Avem 6 vizitatori și nici un membru online

Incepatori video

Cursuri video gratuite pentru incepatori.

Intermediari video

Cursuri video gratuite pentru intermediari.

Avansati video

Cursuri video gratuite pentru avansati.