Cursuri de dans Sector 1 Bucuresti
Nu, domnule, nu vreau să ne oprim! Dacă aș fi vrut să mă opresc din dans aș fi inventat o durere de cap, o crampă musculară sau aș fi călcat strâmb intenționat. Am venit în club să dansez, să mă relaxez și să mă simt bine și nu vreau să stau pe marginea ringului pe motiv că o persoană nu mă atrage, dar asta nu înseamnă că mă voi agăța de gâtul oricui!

În dansul social există câteva reguli de bun simț (pentru mai multe detalii recomand „Eticheta in dansul social”). Una dintre cele mai importante reguli, cel puțin în opinia mea, este următoarea: bărbatul conduce, el are inițiativa și propune priza închisă sau deschisă, dar femeia este cea căreia îi revine sarcina de a stabili apropierea fizică.

Dacă vezi că încerci să mă lipești de tine de mai multe ori, iar eu îți dau din ce în ce mai multă tensiune, până când ajung să dansez extrem de încordată, atunci te rog politicos să-mi respecți alegerea și să nu mai încerci să mă sudezi de burta ta!

Nu e nevoie să te oprești din dans în mijlocul ringului pentru a mă întreba dacă vreau să punem stop. Iubesc bachata și pot dansa fără probleme în poziție închisă, dar te rog lasă-mă să-mi aleg singură distanța față de tine. Dacă intuiția ta masculină ar funcționa la capacitate normală, ai ști că e momentul să faci respectuos un pas înapoi și să mai inserezi în dans și câte o figură în poziție deschisă.

Nu, nu mă înțelege greșit! Nu-mi place neapărat să dansez „în figuri”, dar nici nu suport să te comporți de parcă ai deține controlul absolut asupra corpului meu.

Am ales să ne dedicăm 3 minute din timpul nostru, deci propun să profităm de ocazie și să ne bucurăm împreună de acest dans, în limita bunului simț! 
 
Un articol de Alexandra Cercel

Oportunidance

DANCE YOUR WAY TO OTHER CULTURES
  • Scoala de dans Oportunidad, alaturi de institutii europene de prestigiu, va propune un proiect european unic!
  • Toate cursurile video sunt gratuite si inregistrate prin proiectul "Oportunidance".

Afla mai multe 

Cine Este Online

Avem 28 vizitatori și nici un membru online

Incepatori video

Cursuri video gratuite pentru incepatori.

Intermediari video

Cursuri video gratuite pentru intermediari.

Avansati video

Cursuri video gratuite pentru avansati.