Kizomba

Plecand de la premisa ca dansul e ok, un fel de tango "mai pornache, asa", iata cateva din motivele pentru care voi alimenta canapelele sau voi decora exteriorul cand in boxe va bubui kizomba.

Atentie - nu ma leg de gusturile nimanui, pur si simplu, expun o parere personala. Fiecare asculta ce vrea si se manifesta in limita posibilitatilor. Nimeni nu e mai presus decat altul, totul tine de optiunea personala. A mea este asta:

1. Muzica este o manea ordinara, un fel Vijelie feat. Egipt. Cand vine beat-ul de kizomba imi pleaca soldurile stanga-dreapta si sus-jos ca intr-o "buriceala" vesela demna de Ferentari colt cu Rahova. Pe caldaramul strazii, langa gratarul de sub bloc, s-auda si vecinii bine ca am boxe "jmekere".

 

2. Cunoscatorii vin si-mi povestesc ce puternic este legata kizomba de salsa, cat de asemanatoare sunt si cat de comune sunt radacinile. Exact! Si omul, si manelistul, se trag din maimuta lui Darwin. Ce faci daca esti intr-un spatiu inchis cu doi tigri, un manelist si ai doar doua gloante in pistol? Tragi in manelist, de doua ori. Sa fii sigur ca nu ratezi.

3. Exista metode mai elegante de a te masturba. Sau mai rafinate.

4. Bautura e prea scumpa la bar si bugetul se reduce direct proportional cu numarul de piese kizomba dintr-o seara de club.

5. Evenimentele "salsa" in care kizomba este intrerupta doar de bachata. Nu mai departe de vara asta am fost la un festival salsa in care am auzit 90% jbang-jbang-jbang-si-jbang-kizombi-kizombi-jbang-si-jbang. De restul, bachata.

6. Promoterii si instructorii care nu danseaza salsa, merengue sau cha-cha-cha, ci doar kizomba, si care profita de faptul ca leadul este simplu si ritmul este banal. Aduna adepti si ii spala pe creieri. Dansul social inseamna inclusiv socializare, deci este infinit mai usor sa agati cand alunecarea dintre corpuri nu este oprita decat de coeficientul de frecare. Americanii ii spun "dry hump".

7. Se raspandeste ca raia.

8. Aduce in dansul social fanatici si disperati care nu mai vad nimic altceva.

9. Ii dreseaza pe DJ-ii carora nu le pasa decat de numarul de dansatori, nu si de calitatea acestora.

10. A dus la eliminarea completa din serile de dans a catorva categorii valoroase - merengue, cumbia, vallenato etc.

Un singur lucru amuzant a adus kizomba (pentru mine) - indarjirea acra a disperatilor tango care se incapataneaza sa ramana superiori si neaga orice asemanare dintre doua dansuri identice la baza si diferite doar prin sexualitatea explicita a kizombei. Am zis!

Oportunidance

DANCE YOUR WAY TO OTHER CULTURES
  • Scoala de dans Oportunidad, alaturi de institutii europene de prestigiu, va propune un proiect european unic!
  • Toate cursurile video sunt gratuite si inregistrate prin proiectul "Oportunidance".

Afla mai multe 

Cine Este Online

Avem 24 vizitatori și nici un membru online

Incepatori video

Cursuri video gratuite pentru incepatori.

Intermediari video

Cursuri video gratuite pentru intermediari.

Avansati video

Cursuri video gratuite pentru avansati.