Salsa L.A. Style

Cel mai impresionant stil de salsa din toate cate exista, Los Angeles Style este celebru prin dinamica sa, prin spin-urile si miscarile acrobatice care obliga la ovatii generoase. Se danseaza "on 1", adica barbatul este cu piciorul stang inainte pe timpul 1, si "pe linie" (adica miscarile sunt executate pe aceeasi linie, nici in cerc, nici la intamplare), iar combinatiile de maini sunt intrecute in spectaculozitate doar de viteza si tehnica de picioare. Scoala de dans Oportunidad pune un accent deosebit pe acest stil.

Din ratiuni care tin de viziune si de usurinta in invatare, la cursurile de salsa "incepatori 1" si "incepatori 2" se preda exclusiv Salsa L.A. Style. Ulterior, la "intermediari", se vor aborda si celelalte stiluri.

L.A. Style este unul din stilurile de "Cross Body Lead Salsa", adica miscarea numita "cross body" se gaseste la baza unei bune parti a miscarilor din acest gen. Avand in vedere ca punctul de pornire este zona Los Angeles, inclusiv Hollywood, este logic de ce stilul este atat de spectaculos si rafinat. Producatorii de film sunt intotdeauna in cautare de talente noi, de prezente care sa animeze o scena dintr-o productie cinematografica sau dintr-o reclama de televiziune. Dansatorii de acolo stiu bine acest lucru. Ceea ce nu cunosc, este momentul in care vor fi vazuti. Pe podeaua de dans din Club Mayan ("Mecca" dansatorilor de L.A. Style) sau din oricare alt spatiu local, incearca mereu sa fie remarcati, sa atraga atentia. Nu se stie niciodata cand ii priveste cineva care te-ar putea face faimos peste noapte. Este de notorietate faptul ca scenele de club din celebra pelicula "Dance With Me" au fost filmate cu dansatori obisnuiti de club. De aceea arata atat de bine si de autentic.

Fratii Vasquez (Francisco, Luis si Johhny), Josie Neglia, Albert Torres si Edie The Salsafreak sunt cativa dintre cei creditati ca initiatorii acestui stil exceptional.

Punand toate cele de mai sus cap la cap si adaugand personalitatea si rafinamentul celui care abordeaza stilul, L.A. Style a castigat enorm in popularitate si este favoritul unui numar foarte mare de salseros din intreaga lume.


La cerere, scoala de dans Oportunidad organizeaza workshop-uri si cursuri particulare sau intensive de Salsa L.A. Style.