Salsa N.Y. Style

La fel ca L.A. Style, stilul new york-ez este unul din categoria "cross body lead" si se danseaza tot "pe linie". Principala diferenta este ca se danseaza "on 2", adica (in acest stil) barbatul este cu piciorul stang inainte pe timpul 6.

Ales de foarte multi salseros din lumea intreaga, N.Y. Style atrage atentia prin eleganta si rafinament. Apreciat de foarte multi dansatori, are ca argument relaxarea in dans si acea elasticitate a miscarii care vine o data cu ea.

Cel care este credidat cu descoperirea stilului este faimosul Eddie Torres. Legenda spune ca tanarul Torres incerca sa castige un ban dand lectii de dans americanilor albi din New York care erau fascinati de "batranul" mambo. Neavand dezvoltat simtul ritmului si fiindu-le greu sa porneasca pe timpul doi direct cu piciorul stang, cursantii renuntau repede. Trebuia inventat ceva rapid ca oamenii sa nu plece de la cursuri. Miscarea geniala si inovatoare a lui Torres a fost ca le-a cerut sa calce pe loc cu dreptul pe timpul unu (care era gasit mai repede de nepriceputi) si apoi cu stangul pe timpul doi, in fata. Problema a fost rezolvata si, totodata, a fost pusa piatra de fundatie a N.Y. Style.

La scoala de dans Oportunidad, N.Y. Style se preda la cursurile de intermediari. Daca va doriti sa incepeti cu acest stil, sau sa il abordati mai devreme (inca de la cursurile de incepatori), va rugam sa ne spuneti si va vom ajuta. 


La cerere, scoala de dans Oportunidad organizeaza workshop-uri si cursuri particulare sau intensive de Salsa NY Style.